Inspiration

til at nå jeres verdensmål

stipel.png

Artikler

Arbejdet med Verdensmål kan være alt fra et stort projekt til et lille initiativ. I artiklerne her kan du finde inspiration og konkrete ideer til at sætte initiativer i gang.  

  • Få grøn strøm i stikkontakten

    Når I skifter til grøn strøm, er I med til at øge efterspørgslen efter den grønne strøm og dermed understøtte udbygningen af en mere klimavenlig energiproduktion. Se efter de grønne blade, hvis I skal vælge ny grøn el-leverandør.

  • MINDRE KØD BATTER MARKANT I KLIMAINDSATSEN

    Måltiderne udgør omkring en femtedel af vores udledning af co2. Derfor er det et af de oplagte steder at sætte fokus på, hvis man vil arbejde med Verdensmål 13 om Klimaindsats. Og kødet er ikke til at komme udenom, hvis man vil sænke co2-udledningen fra maden, siger Michael Minter, der er programchef hos den grønne tænketank Concito.

  • DANSK MADKULTUR KAN OGSÅ VÆRE KLIMAVENLIG

    Der skal flere grøntsager på bordet, hvis co2-udledningen skal ned. Men det behøver ikke betyde, at den danske madkultur skal ændres og de klassiske retter ikke længere kan sættes på middagsbordet. Gå langsomt frem og med respekt for den danske madkultur, lyder rådet fra Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

  • Sænk bygningernes varmeforbrug – og regningen

    Verdensmål 7 og 13: Opvarmning udgør en stor del af vores Co2-udledning. Men potentialet for besparelser er stort. De fleste huse har ifølge Statens Byggeforskningsinstitut mulighed for at reducere varmeregningen - og dermed co2-udledningen - med 25-30 procent. Få et overblik og links til at komme videre.

cases

At være sammen om Verdensmål handler også om, at vi skal inspirerer hinanden i arbejdet med Verdensmål og bæredygtighed. Her kan du læse om, hvordan andre arbejder med Verdensmål og bæredygtighed.

  •  Tinnetgaard

    VI VIL VÆRE DET GODE EKSEMPEL

    Bæredygtighed har gennem 20 år været en af de bærende værdier på Tinnetgaard. Men selvom parret bag bo- og erhvervsskolen selv er overbeviste økologer, så tror de ikke på løftede pegefingre. Det handler om formidling og det gode eksempel, mener Lone og Michael Kaiser.

  • Skolerne i Boserup

    PLANETENS OVERLEVELSE ER PÅ SKOLESKEMAET

    Økologi, kompostbunker og genanvendelig plast. Ingen af disse begreber er fremmede for eleverne på Skolerne i Boserup. Her er faget “Planet Protection” nemlig på skoleskemaet og integreret i mange af fagene. Kombiner det praktiske med det teoretiske og søg partnerskaber på uddannelsesinstitutioner, lyder nogle af rådene til at sætte bæredygtighed på skoleskemaet.

  • Bosted Danmark

    Omsorg handler også om at hjælpe beboeren til en mere varieret kost og en sund livsstil. Det mener Marianne Keldorff, souschef for BostedDanmark, der med kun tre års historie allerede er bannerfører for en fokuseret tilgang til beboerne sundhed. Bevægelse i hverdagen, sundhedsprofiler og individuelle kostplaner er nogle af redskaberne.

Værktøjskassen

her kan du downloade materiale og værktøjer til jeres arbejde.

Du kan læse om processen og de værktøjer, der kan hjælpe jer igennem fra start